zvonimir šoštar milan bandić

Rano jutros uhićen je Zvonimir Šostar, bivši pročelnik Ureda za zdravlje grada Zagreba i aktualni čelnik Zavoda Andrija Štampar, inače bliski suradnik Milana Bandića. Djelatnici PNUSKOK-a lišili su Šostara slobode zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti.

U tijeku su pretresi njegova ureda i doma.

Šostar je javnosti najpoznatiji po nekoliko manjih skandalu. Prvi je na površinu isplivao 2007. godine, a glavnu ulogu imale su fotografije s njegova rođendana tri godine ranije na kojima mu je striptizeta plesala u krilu. Šostar je tada rekao kako striptizetu nije ni naručio ni platio, a da se u danom trenutku nije snašao te da mu je zbog svega najviše žao njegove obitelji.

Četiri godine kasnije njegovo se ime pojavilo i u aferi podvođenja starleta u jednom zagrebačkom salonu za masažu. Šostar se u nekoliko navrata našao s dotičnom Sarom, no tvrdi kako nije znao da se djevojka bavi pružanjem seksualnih usluga te da joj je pomogao oko problema na fakultetu te sredio neke zdravstvene preglede.

Još osumnjičenih

Naknadno je objavljeno da je uz Šostara osumnjičena i još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr