ubijen Vinko Žuljević Klica

Jutros oko 7.55 u Glavnoj ulici u Sesvetama ubijen je muškarac, izvijestila je zagrebačka policija. Očevid je u tijeku.

Kako Večernji list neslužbeno doznaje ubijen je umirovljeni časnik HVO-a Vinko Žuljević Klica (u sredini na fotografiji). Više detalja o ubojstvu policija će objaviti u 11 sati.

Vinko Žuljević Klica bio je umirovljeni časnik HVO-a i svojevremeno jedan od najbližih suradnika Vjeke Sliška, kojeg su mediji titulirali kraljem pokera aparata.

Sliško je likvidiran na Cvjetnom trgu u Zagrebu početkom 2000-tih, a Klica je kao jedan od njegovih najbližih prijatelja bio svjedok na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, gdje su utuženi pokušaji Sliškova ubojstva 1995. i 1999. godine. Klica u tim iskazima tada nije pričao o tome tko je pokušao ubiti Sliška, već je prepričavao razgovore koje je vodio s Sliškom.

Sam Klica na stranicama crnih kronika našao se u lipnju 2002. nakon što je u kafiću NBA ubio Veselina Marinova kojeg su zvali veseli Bugar. Marinov je u to vrijeme također bio jedan od svjedoka na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, a tijekom rata u BiH bio je pripadnik postrojbi Mladena Naletovića Tute.

Nakon što je pucao u Marinova Klica je otišao u obližnju policijsku postaju gdje se sam predao policiji. U sudskom postupku Klica je bio pravomoćno oslobođen optužbi za ubojstvo Marinova. Posljednih godina Klica se rijetko pojavljivao u medijima.

Više detalja o ubojstvu policija će objaviti u 11 sati.

Izvor: Sloboda.hr/Večernji list
Foto: Jutarnji list