Stranka Zagreb je naš održala je prije dva tjedna online skupštinu na kojoj se odlučila spojiti sa strankom Možemo, pri čemu njezin lider zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nije ponovno izabran u stranačko vodstvo, a javnost je o tome obaviještena tek desetak dana kasnije.

Stranka registrirana na Tomaševićevoj adresi Zagreb je naš održala je 14. prosinca izbornu skupštinu, a o promjenama koje su izglasane na skupštini izvijestila je deset dana kasnije.

Na skupštini je odlučeno o spajanju Zagreb je naš s Možemo te su kao nove koordinatorice, umjesto Tomaševića i Urše Raukar Gamulin, izabrane predsjednica Kluba zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Marina Ivandić i zastupnica u Skupštini Iva Ivšić.

Također, nakon sedam krugova glasanja u Upravni odbor (UO) stranke imenovani su predsjednik Gradske četvrti Črnomerec Dražen Lučanin i gradski zastupnici Marta Kiš, Marijana Rimanić, Daniela Širinić i Marin Živković.

Tomašević i Raukar Gamulin nisu se ponovno kandidirali za koordinatore stranke zbog svog trenutnog radnog opterećenja, tvrde nove koordinatorice Ivandić i Ivšić.

Navode da je Tomašević povukao svoju kandidaturu za člana UO-a zbog velikog broja kvalitetnih kandidata, čiji je zadatak osigurati kvalitetan proces spajanja Zagreb je naš i Možemo.

Umjesto redovne skupštine uživo, skupština je održana online jer je dio članova bio zaražen koronavirusom, a dio je bio zabrinut zbog mogućnosti zaraze, kažu Ivandić i Ivšić.

Službeni rezultati izbora objavljeni su tek 10 dana nakon održavanja Skupštine jer je u četvrtak, 22. prosinca, održan prvi konstituirajući sastanak novog UO-a, nakon čega su objavljeni rezultati, pojašnjavaju koordinatorice.

Ivandić i Ivšić ističu kako je odluka o strateškom partnerstvu i procesu spajanja Zagreb je naš i Možemo donesena uz veliku podršku članova.

“Gradonačelnik i njegovi zamjenici bit će na raspolaganju vodstvu Zagreb je naš u realizaciji postavljenih ciljeva, kao što će i novi UO nastaviti pružati punu podršku gradonačelniku u zahtjevnom zadatku transformacije grada”, dodale su.

Nakon skupštine bi se Zagreb je naš i Možemo trebali spojiti u jednu stranku, a nastavljaju se pregovori o pridruživanju udruga Nova ljevica i Srđ je naš u Možemo, kako bi se politički ujedinila i okrupnila zelena ljevica.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ kuzo