Ovu subotu u podne u Delnicama Hrvatska stranka prava organizira prosvjed protiv ilegalnih ulazaka migranata u Hrvatsku.

Poziv objavljen u službenom Facebook događaju prenosimo u cijelosti:

“Nakon što smo uputili nekoliko upozorenja u vezi situacije sa ilegalnim migrantima i dalje nema nikakvog odgovora od nadležnih institucija. .
Situacija s migrantima, osobito u Primorsko-goranskoj županiji sve je gora, a posebno je na udaru Gorski kotar, Lika…. Sve su češća provaljivanja u kuće, vikendice, planinarske domove, dolazi do krađa, migranti uništavaju tuđu imovinu te iza sebe ostavljaju nevjerojatne prizore. Teško je riječima opisati što naši sugrađani nalaze nakon provale migranata,

Do kada će institucije šutjeti o tom problemu?

Zar se moramo bojati hodati po našim šumama, zar se moramo bojati kada padne mrak kako nas netko ne bi opljačkao, Napominjemo da smo reagirali nekoliko puta nakon brojnih upita i molbi sugrađana koji se pitaju tko će nadoknaditi štetu koju su migranti napravili.

HSP-a je medijima dostavljao fotografije devastiranih planinarskih domova Janjčarice, Hahlića i Risnjaka… te izjave planinara i osoba koje se brinu o planinarskim domovima.

Na stalnom udaru su planinarska kuća na Janjčarici, planinarski dom Hahlić, planinarski dom na Risnjaku.

Nisu samo planinarski domovi na udaru migranata, nego da stradaju i šumarske i obiteljske kuće i vikendice.

Turistička sezona u Gorskom kotaru je upropaštena i nitko se ne usudi dovesti turiste u ovaj kraj lijepe naše.

HSP poziva sve koji možete da se odazovete na ovaj prosvjed i jasno pošaljete poruku Vladi Republike Hrvatske da je krajnje vrijeme poduzeti nešto.

Samo zajedno i zajednički možemo poslati jaku poruku koja će ovo pitanje staviti u fokus i politike i javnosti. U očekivanju ljetnog migrantskog vala iz BiH stanje sigurno neće biti bolje ukoliko se taj migrantski vala ne zaustavi na granicama”, stoji u pozivu.