imigranti izbjeglice botovo

Na područje Republike Hrvatske tijekom četvrtka je ušlo 8500 imigranata, dok je od početka imigrantske krize, od 16. rujna, u Hrvatsku ušlo gotovo 55 tisuća imigranata, objavilo je u petak Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) RH.

Procjenjuje se da bi danas moglo ući novih 10.000 migranata.

U privremenom prihvatilištu za imigrante u Opatovcu smješteno je više od 3000 osoba, koje su se jučer tijekom cijelog dana prevozile autobusima i vlakom prema Mađarskoj.

Imigranti su i noćas dolazili s područja Republike Srbije, a njihov veliki broj očekuje se i danas, objavio je MUP RH na svojim internetskim stranicama.

Noćas i jutros iz Tovarnika su krenula dva izvanredna vlaka s imigrantima prema Botovu – 19. izvanredni vlak krenuo je oko 2,40 sati, a 20. izvanredni vlak oko 7,50 sati, priopćili su iz Hrvatskih željeznica.

8,10 sati

20. izvanredni vlak iz Tovarnika je u 7,52 sati krenuo prema Botovu, izvijestio je HŽ.

8,08 sati

Slovenija je iznenađena mađarskim postavljanjem bodljikave žice na zajedničkoj granici o čemu nije bila unaprijed obaviještena, rekao je slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, a mediji u petak ističu da time Budimpešta prvi put gradi zapreke unutar Schengenske zone.

Slovenija smatra da nije bilo potrebno postavljanje zapreke na granici koje je počelo u četvrtak ujutro blizu mjesta Pince i nastavljeno na graničnom prijelazu Dolga Vas na kojemu se, međutim, i dalje redovito odvija međunarodni tranzitni promet.

7,07 sati

“Jučerašnjeg dana na područje Republike Hrvatske ušlo je 8500 imigranata, dok je od početka krize u RH ušlo gotovo 55 tisuća osoba. U privremenom prihvatilištu za imigrante u Opatovcu smješteno je više od 3000 osoba, koje su se tijekom cijelog dana prevozili autobusima i vlakom prema Mađarskoj. Tijekom noći očekuje se veliki broj imigranata koji dolaze s područja Republike Srbije”, izvijestio je MUP u 2 sata.

7,05 sati

Očekuje se da će danas ući u Hrvatsku i do 10 tisuća imigranata. Ulaze preko Bapske i Tovarnika te dolaze do prihvatnog centra u Opatovcu, a potom ih se prevozi do granice sa Mađarskom. Kiša je ubrzala proces registracije u Opatovcu, izvijestio je HRT.

Na graničnom prijelazu Bajakovo propuštaju se teretna vozila s lako kvarljivom i ADR robom , a kolona teretnih vozila na izlazu iz Hrvatske je oko 2 kilometra. Na ulazu u RH ne propuštaju se vozila srbijanskih registarskih oznaka, izvijestio je HAK.

00,00 sati

Srbijanski Danas piše kako će kriza nastala uzajamnim zatvaranjem granica između Srbije i Hrvatske biti riješena najkasnije do ponedjeljka, pozivajući se pritom na diplomatske izvore, prenosi vecernji.hr.

Izvor: Sloboda.hr/Agencije/Večernji/Narod.hr