kosi toranj u pisi imigrant tunis

Talijanske vlasti su u petak naredile izgon tuniškog državljanina pod sumnjom da je planirao napasti toranj u Pisi, javljaju talijanska glasila.

Bilel Chiahoui (26) uhićen je u četvrtak pošto je na društvenim mrežama objavio poruke u kojima čestita počiniteljima džihadističkih napada u Europi i najavljuje da će izvesti napad na kosi toranj u Pisi, glasoviti spomenik u Toscani koji svake godine posjećuju stotine tisuća turista.

Nalog za njegov izgon potpisao je sudac u petak, izvijestila je policija, ističući da ima “dokaze da je Tunižanin povezan s ekstremistima džihadističkog pokreta i IS-a”, skupine Islamske države.

Nakon napada u Francuskoj i u Belgiji, u Italiji raste strah od terorističkog napada koji bi mogao izvesti neki “vuk samotnjak”.

Zadnjih tjedana iz Italije je izgnano nekoliko osoba pod sumnjom da pripadaju radikalnim islamističkim mrežama.

Kosi toranj u Pisi, čija je gradnja počela 1173., uvršten je na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine. Od 1990. do 2001. toranj je bio zatvoren za posjete zbog građevinskih zahvata kojima se pokušalo zaustaviti njegovo naginjanje. Tom je prilikom toranj ispravljen za 45 cm te je ponovno otvoren za javnost.

Izvor: Sloboda.hr/Hina
Foto: expedia.com