Najmanje sedmorica migranata iz Pakistana i Afganistana obračunala su se sinoć noževima u Gornjem Babinom Potoku i na željezničkoj prugi u mjestu Rudopolje.

Jedan je Pakistanac teško ozlijeđen i bori se za život. Dio migranata koji su pritvoreni u Gospiću bio je na liječničkoj obradi te su im utvrđene lakše ozljede.

Potraga za sudionicima tučnjave

“Sinoć su policijski službenici prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Gornji Babin Potok uhvatili jednog muškarca, bez osobnih dokumenata, s vidljivim ozljedama na tijelu, te ubrzo u mjestu Rudopolje šest muškaraca bez osobnih dokumenata, od kojih su trojica imali vidljive ozljede na tijelu.

U Općoj bolnici u Gospiću pružena je liječnička pomoć trojici muškaraca, te su zadobili lakše ozljede, dok je teško ozlijeđeni muškarac zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu i kriminalističko istraživanje”, priopćila je policija.

Izvor: Sloboda.hr/MUP/Index
Foto: Ilustracija