Mcdonald’s-Restaurants-Castle-USA-1080x1920

Pacoima (SAD) – Zbog toga što od osoblja McDonald’sa nije dobio još jednu salvetu, koju je zahtijevao, Amerikanac Webster Lukas tužio je tu kompaniju za rasističko maltretiranje, tražeći odštetu od čak 1,5 milijuna dolara.

Poznato je da se Amerikanci vole tužiti, a pred njihovim sudovima često se nađu najnevjerojatniji zahtjevi. Posljednji u nizu takvih slučajeva je tužba koju je dotični Lukas podnio protiv popularnog lanca brze hrane jer je radnik McDonald’sa odbio mu uz naručeni hamburger dati još jednu salvetu.

“Drama” se odigrala u McDonald’sovim restoranu u Pacoimi, u Kaliforniji, gdje je Lukas tražio dupli cheeseburger i dodatnu salvetu. Kada je za stolom shvatio da je dobio samo jedan papirnati ubrus, vratio se za pult, ali je upravitelj restorana, očito štedljiv čovjek, odbio mu da još jedan.

Lukas, inače Afroamerikanac, optužio je menadžera za rasističko ponašanje, a upravi McDonald’sa je istog dana poslao email u kojem se žalio zbog pretrpljene “duševne boli”.

Prema pisanju stranice TMZ, McDonald’s je Lukasu ponudio besplatne hamburgere, ali je on odbio navodeći da je doživio emotivni stres zbog kojeg ne može normalno funkcionirati na poslu, te traži 1,5 milijuna dolara odštete.

Autor: F.Č./B92
Foto: foundwalls.com