taksi, uber, taksisti, prosvjedFoto: fah

Dubrovački taksisti blokirali su promet u Dubokoj Ljutoj dok zagrebački taksisti prosvjeduju kod zračne luke te su tako pokazali svoje negodovanje zbog djelovanja Ubera u Hrvatskoj.

Prema riječima taksista, radi se o spontanom okupljanju kojim žele potaknuti na poštivanje zakona, javlja Dubrovački dnevnik. Taksisti su u više navrata poručivali kako Uber ne vozi sukladno hrvatskim propisima, a njihove je navode potvrdio i sam premijer Andrej Plenković.

Prije nekoliko dana Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture podnijelo je optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber.

Članovi grupe Radarska kontrola Dubrovnik i okolica Dubrovnika na Facebooku izvijestili su kako su se stvorile ogromne kolone koje se ne miču pa se svakako ne savjetuje prolazak tim područjem.

>>> GENERACIJA OBNOVE PORUČUJE TAKSISTIMA: Uber nije vaša prijetnja, već prilika za ukidanje besmislenih nameta i regulativa

Kad je riječ o prosvjedu taksista u Zagrebu, Tomislav Krznarić, zamjenik predsjednika udruženja Radio taxi Zagreb, kazao je za Dnevnik.hr da se prosvjeduje protiv Ubera, ali da nisu zakrčene ceste, već da se voze u krug po kružnom toku ispred Zračne luke Franjo Tuđman. Promet je usporen, ali nije blokiran.

Krznarić je trenutno na godišnjem odmoru i nije u Zagrebu, ali kaže da prati situaciju i, koliko zna, promet nije blokiran ovim prosvjedom.

“Stvar je u tome da je podignut optužni prijedlog protiv Ubera za ukidanje njihove aplikacije, a obećanja su bila da će biti ovaj tjedan, pa idući tjedan, pa onaj poslije njega… Sad se ispostavilo da je sutkinja na godišnjem odmoru do kraja mjeseca”, kaže Krznarić, smatrajući da je u pitanju kupovanje vremena da prođe sezona. Optužni prijedlog je podnijela Inspekcija cestovnog prometa 21. srpnja.

Izvor: Sloboda.hr