Najmlađi transseksualac u Srbiji Saša Đokić (23) gostujući na televiziji Pink ispričao je svoju životnu priču te otkrio kako je bio silovan u Remetincu, prenosi telegraf.rs.

Đokić je, dakle, biološki muškarac koji tvrdi da je žena.

“Jesam rođena kao dječak, ali se ne osjećam tako. Još s 5 godina sam osjećala potrebu igrati se s barbikama, oblačiti se kao djevojčica”, započeo je svoju priču Đokić.

Djetinjstvo obilježeno nasiljem i tragedijama

Odrasao je u Vlasotincu, a njegov djetinjstvo obilježeno je obiteljskim nasiljem – otac je pucao na majku – a potom tragedijama. Otac i majka preminuli su do njegove 16. godine.

“Imam i stariju sestru i brata koje nimalo nije bilo briga za mene”, ispričao je.

Nakon školovanja otišao je u Hrvatsku baviti se prostitucijom

Kad je završio školovanje, otišao je u Hrvatsku jer je smatrao da je situacija ovdje “liberalnija”. Počeo se baviti prostitucijom. 

U Hrvatskoj je uhićen, a u pritvoru je proveo mjesec dana.

“Tog dana sam imala mušteriju u svom salonu. Imala sam cimericu čiji je dečko došao u naš stan, a onda je nasrnuo na mog klijenta, u namjeri da ga valjda opljačka. Pozvala sam policiju i hitnu, priveli su i mene i njega zbog razbojništva. Taj dečko je, mislim, bio tad pod utjecajem droge – rekla je Đokić.

U Remetincu je silovan

Pritvor u Remetincu za njega je bio vrlo loše iskustvo.

“Tamo su me silovali jer sam bila u dijelu s muškarcima, iako se deklariram kao žena. Bila sam pod jakom terapijom, pila sam antidepresive i hormonske lijekove. Netko od zatvorenika je ušao s fantomkom tijekom noći, oko dva ujutru, ja sam bila ošamućena i ne znam tko me je silovao”, ispričaoje Đokić.

Iz Hrvatske je protjerana, danas živi u Novom Sadu

Zatim je protjeran iz zemlje, a radna dozvola mu je istekla.

“I dalje se bavim prostitucijom, sada u Novom Sadu, jer jedino od toga mogu živjeti. Neka me uhapse odmah kada izađem odavde, ali to je jedini način da preživim, pošto nemam mogućnosti da se bavim drugim poslom. Transseksualne osobe ne mogu da rade sa svojim diplomama, znam puno nas koje smo školovane, ali svuda smo bile ismijavane i odbijene od strane poslodavaca”, poručio je Saška Đokić.

Izvor: Sloboda.hr/Telegraf.rs/Index.hr