Dvoje pirotehničara poginulo je u minskoj nesreći koja se dogodila u mjestu Čanak na dijelu Vrlet-Skokovi prilikom razminiranja minskog polja, izvijestila je ličko-senjska policija.

“Istina je, stradali su pirotehničarka i pirotehničar, a detalje ćemo znati po obavljenom očevidu. Godinama se ondje radi na razminiranju”, rekao je za 24sata načelnik Nikša Bogdanić iz Hrvatskog centra za razminiranje. Neslužbeno se doznaje da je pirotehničarka preminula na mjestu, dok su muškarca pokušali reanimirati i odvesti do bolnice u Gospiću no ozljede su mu bile preteške te je preminuo.

Policijska uprava ličko-senjska zaprimila je dojavu o nesreći u tom mjestu nedaleko Korenice u 13.18 sati. Slijedi očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti stradavanja, objavila je policija. Policijske snage su na mjestu događaja.

Područje na kojem su se provodile brojne akcije razminiranja

Lika online podsjeća da se predio Vrlet-Skokovi u Domovinskom ratu nalazio u zoni brojnih sukoba. Iako su se u proteklim godinama provodile brojne akcije razminiranja, mine su i dalje prisutne u ovom području.

“Upravo sam dobio tužnu vijest da su prilikom razminiranja oko Perušića smrtno stradale dvije osobe koje su obavljale svoj posao”,  rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković i pozvao zastupnike da im minutom šutnje odaju počast.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr

foto: Ravnateljstvo civilne zaštite