tomislavgrad dario kordić thompson

Humanitarna udruga „Prijatelji“ 30. svibnja 2014. je u Tomislavgradu, uspješno organizirala donatorsku večer za pomoć dugogodišnjem uzniku Dariju Kordiću i njegovoj obitelji.

Obraćajući se nazočnima u ime organizatora, predsjednik Udruge Vinko Zorić pozvao je sve prijatelje obitelji Kordić, kao i sve istinske domoljube, da se u svojim nedjeljnim molitvama prisjete Darija Kordića.

“Uvjeren sam da će se Dario Kordić za nekoliko dana biti na slobodi. Šestog lipnja istječe uvjet o odsluženju dvije trećine kazne, austrijska država i Darijevi odvjetnici još prije pola godine poduprli su zahtjev za njegovim puštanjem na slobodu. Molimo u predstojeću nedjelju da odluka Haaškog suda sada bude pravedna i da se Dario, koji je nevin kao malo dijete i nevin osuđen, uskoro nađe zajedno s nama i svojom obitelji“, kazao je Vinko Zorić, predsjednik humanitarne udruge „Prijatelji“.

tomislavgrad dario kordić thompson

U ime Mostarsko-duvanjske biskupije i Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM nazočne su pozdravili don Željko Majić i fra Miljenko Šteko.

Ovoj humanitarnoj večeri nazočilo je oko 450 uzvanika iz političkog, društvenog, vjerskog i kulturnog života Hrvata u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, predstavnici braniteljskih udruga, te članovi obitelji Kordić.

U zabavnom djelu programa nastupili su Marko Perković Thompson, Mate Bulić, klapa Delminium i glazbeni sastav Afrodita iz Tomislavgrada.