hrvoje tomasović bujica index.hr

Hrvoje Tomasović, kirurg iz Splita sinoć je u emisiji “Bujica” na Z1 i još 15 televizija svjedočio o nevjerojatnom medijskom reketu koji je nad njim proveo jedan režimski medij, Index.hr. Naime, oni su prošli utorak, tvrdi kirurg, pokušali od njega utjerati 20 tisuća eura kako ne bi objavili izmišljenu prepisku na Facebooku u kojoj Tomasović kao dogovara mito sa svojom kolegicom.

Nakon ovog medijskog linča, kada su me linčovali po svim vertikalama, gdje se portal Indeks i Matija Babić, postavljaju u ulogu vrhovnog suda. To je to, ja sam osuđen. Imam li se ja pravo braniti? Ja nisam plašljiv čovjek i mnogo puta mislim da neki ljudi rade vic iz nečega i nisam to uzeo dovoljno ozbiljno, mada sam trebao. Ne postoje ove prepiske, a doktorica je kolateralna žrtva.

Udar je na mene, ta priča ne traje od petka, to je krenulo u utorak. Oko 2, 3 sata u utorak me nazvao netko tko se predstavio kao novinar Indexa, koji me pitao koliko sam novaca uzeo – imam vašu Facebook i Viber prepisku – rekao sam mu da stvarno ne znam o čemu govori te da ako ima takvo što, neka ode na policiju. Ja sam dosta dugo u politici i imam obzira prema novinarima.

Ako bi on to i imao, to bi bilo ukradeno, to može imati samo policija. Radi se o utorku. Dođem kući, imam malog psa kojeg izvedem van i šetam ga, pristupi mi neki čovjek koji me pitao jesam li ja doktor Tomasović i kaže mi da ima poruku koju ima od gospodina koji me zvao – smrade ustaški, začepit ćeš ta svoja smrdljiva usta, imaš rok do petka da platiš 20 tisuća eura.

Počeo sam se smijati, bilo mi je neobično. Rekao sam mu da kaže gospodinu neka se napuši i da mi se makne s očiju, da ga ne vidim. Rekao mi je da će mi poslati službeni mail, na koji ako odgovorim znači da to prihvaćam. Imam mail koji su mi poslali u petak, na koji ja nisam odgovorio. Ja sam mislio da je to nekakva zafrkancija. Nazvao sam neke ljude kojima vjerujem i ispričao im, nisam znao trebam li to prijaviti policiji, oni su mi rekli da će me proglasiti budalom. Imao sam nekoliko dana da razmislim hoću li zašutjeti i platiti ili će me uništiti do kraja.

Može vas se uništiti, ja to sad vidim. Kad sam razmislio, odlučio sam reći istinu. Doživio sam u subotu da Jutarnji na glavnoj naslovnici objavi da sam ubio Josipu.

Vašu sliku su stavili u crnu kroniku, kao da ste nekoga ubili.

Ta priča nije stala, onda sam ja prijavio policiji. Mene se ide reketariti. Osoba zbog koje je Željka Markić izgubila na sudu jer je rekla da je Babić pedofil jer nije mogla dokazati da je on to na svom blogu priznao. Napisao je ‘Ja sam pedofil na Madagaskaru. 16 + ne odbijam. Možda će netko reći da mi je mali k****’. Ja mu na žalost ne mogu povećati k**** jer sam kirurg.

Imali smo u prilogu stručnjaka za računalnu sigurnost koji kaže da je takve stvari lako lažirati.

Apsolutno tvrdim da je to lažirano. Neka kažu kako su došli do toga. Kažu da je treća osoba imala pristup mom profilu. Doktorica je kuma od žene mog prijatelja koju poznajem 15 godina. Ona je službenim putem, u 12 ili 15 godina koliko sam tamo, poslala jednog jedinog pacijenta meni. Njega policija lako može naći i pitati ga jesmo li mu mi uvjetovali novac i je li nam išta dao.

Jeste li možda nadrapali zbog nekih drugih, možda ne tako časnih? Ova Vlada Milanovića sustavno blati vašu profesiju četiri godine…

Ja još uvijek mislim da Index nije država. Da u ovoj državi postoji Vlada, sud, kakva je to država gdje Index nekog osudi bez ijednog jedinog dokaza. Kažu da je to već bilo prijavljeno DORH-u, pa ako je tako zašto je to objavljeno, zašto nisu pustili policiju da radi svoj posao.

Otkrit ću još jedan podatak, stanje duga Matije Babića je 805 tisuća kuna…

A kako onda na Fb objavljuje slike s Madagaskara, šampanjca, od kojeg novca on to putuje? Zbog prijevare poreza, utaje… Ja znam pouzdano da on svoje novinare ne plaća, da iskorištava te jadne mlade novinare koji ne pišu. Za tog Mazzocca, poslije sam se raspitao, kazali su mi da je cijela lista njegovog reketarenja.

Vi ste ratni liječnik, po vama su tukli snajperi. Je li gore to ili ovaj medijski linč?

Evo sad ste me podsjetili, bila je jedna scena gdje morate proći brzo jer će vas inače pogoditi, tukli su nas snajperima… meni se sad ovo čini teže. Ja nisam čovjek od sapunice, mene nije lako slomiti, ali ovo, od Jutarnjeg, ubio ovog, ubio onog, do raznih komentara, raznih naziva… Mislim da je Matija Babić zadnji koji bi trebao pričati o plaćanju poreza, kako ga nije sram? U svakoj normalnoj državi, ovakav ološ bi bio u zatvoru, a njegov portal bio bi zabranjen nakon 15 dana rada. Treba ga tužiti novinarskom društvu, kakve tekstove piše, što ljudima odgovara.

Ovo što Matija Babić piše, njegove konverzacije, pa to su prijetnje ubojstvom, to treba prijaviti. Da su Hrvati pravi, Matija Babić vjerojatno ne bi mogao nosom ispred ulaza svog izaći jer bi dobio po nosu. On pljuje po ovoj državi koja mu je dala sve, pa i to da se sprda. Matija Babić je iznad hrvatske države. Matiju Babića za premijera. Kad je izašlo na Indexu, ja sam bio kriv. Gotovo.

Kada se sve ovo dogodilo, ja sam, kao novinar gledao, ima li ‘udarnijih’ tema, s dokazima možda? Ministra obrane Kotromanovića, npr., koji je išao privatnim ruskim avionom u društvu Mihajla i dogovarao tamo prodaju vojarne? To nije bila tema, ali to ne puni novinske stupce kao vi.

Pa nije niti Sanader kad je bježao bio takva vijest kao ja. Da je slučajno istina ta vijest, a nije istina, to nije kazneno djelo jer ne postoji čovjek kojeg sam ja ucijenio.

Bio je incident na Hvaru…

Na Hvaru sam spasio momka kojeg su ‘cipelarili’. Ja sam to spriječio, zaustavio to. A novinari su pisali da sam ja tog momka odveo brodom u Split, a da sam ja na Hvaru jer dilam drogu. Policija je tad imala sve dokaze i rekli su mi da moraju djelovati. Kad sam ja spasio tog čovjeka, kojem je ovaj odvezao uho, onda su oni došli u Englesku i prijavili taj slučaj. Blair je tad rekao da smo mi kanibali, da turistima grizemo uši. Sanader je tad poslao inspektore. I tad mi je policajac rekao da mora nešto pisati, pa je napisao sudjelovanje u tučnjavi sa osobito teškim posljedicama, a ovi su sutradan otišli katamaranom sa lakim ozljedama. I mene strpaju u zatvor. Ja tražio vještačenje i trebale su im godine. Ja nisam osuđen, naravno, a novinari su pisali o tome.

Mogu li biti malo vulgaran? Da ja na zidu napišem nekakav grafit, da je netko lopov, nekakvu prepisku, treba li se njega privesti da se očituje jer sam ja to napisao?

Izvor: Sloboda.hr/Bujica/Direktno.hr