Dok se američki marinci pripremaju za vojnu misiju u kafiću i ispijaju žesticu na eks, hrabre ih stihovi najpopularnieg ratnog hita Marka Pekovića Thompsona. Visokobudžetni akcijski triler “Odmetnici”, za koji scenarij potpisuje slavni Luc Besson, a sniman je u Karlovcu, Humu, Zagrebu i Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče, 8. veljače dolazi u hrvatska kina.

Zamjenik načelnika općine Ružić Dalibor Durdov, u koju spada i selo Čavoglave, nije imao pojma da se njihova općina proslavila i u američkim kinima.

– Thompson je nakon kipara Ivana Meštrovića proslavio naš kraj, zbog kojeg nas posjećuju turisti iz cijelog svijeta – istaknuo je Durdov. Dodao je kako većina mještana ni ne zna za film koji se trenutačno prikazuje u hrvatskim kinima niti kakvu je “ulogu” u njemu imao njihov omiljeni pjevač.

– Nažalost, mi nemamo ni kino pa će morati ‘Odmetnike’ pogledati negdje drugdje – ispričao je zamjenik načelnika.

Bessonovi “Odmetnici” su se snimali u lipnju i srpnju 2015. u Karlovcu, Humu, Zagrebu, Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče. Radnja se vrti oko pripadnika američke mornarice koji trebaju doći do davno zaboravljenih nacističkih poluga na dnu jezera u Bosni. Francuski redatelj je na setu angažirao više od tisuću hrvatskih statista i 200 filmskih djelatnika. U filmu glavnu ulogu tumači oskarovac J. K. Simmons (63), a priliku za suradnju s Bessonom dobili su i domaći glumci Andrej Dojkić i Slavko Sobin. Hrvatske lokacije su u akcijskom hitu uprizorile malo bosanskohercegovačko selo u kojem se nalazi skriveno zlato.


Izvor: Sloboda.hr/24sata.hr