vesna teršelič documenta jugoslavija jna bedem ljubavi

Vesni Teršelič, čelnici kontraverzne Documente, otvorenim pismom obratila se predsjednica “Bedema ljubavi 1991.” Ljerka Pavić. Teršelič se proziva zbog bezdušnog zagovaranja Jugoslavije i davanja legitimiteta JNA u vihoru agresije te iste Jugoslavije i JNA na samostalnu Hrvatsku.

Otvoreno prenosimo u cijelosti:

“Poštovana gospođo Teršelić, u ime „Bedema ljubavi 1991“ moram vam uputiti ovo otvoreno pismo. Povod su izjave vaše ne Vladine Udruge Documente o civilnim žrtvama rata mada nije jasno na koji rat mislite.

Zbog istine i ogromne energije hrvatskih majki uložene u miroljubivo rješenje raspada SFRJ i legitimni izlazak Republike Hrvatske i Republike Slovenije iz države u kojoj je Velika Srbija bila mjera njenog opstanka dužni smo uputiti vam ovo pismo.

Svi Vi koji ste 90-ih godina nakon referenduma u Našoj Republici zagovarali Jugoslaviju i veliku Srbiju snosite odgovornost za brojne žrtve počinjene agresijom JNA i Republike Srbije na našu domovinu!

Dužnost mi je podsjetiti vas na razgovor koji smo vodile 29.10.1991.g. kada smo mi majke „Bedema ljubavi 1991“ već tri mjeseca poduzimale sve moguće da nam se sinovi vrate iz JNA o čemu posjedujemo obimnu dokumentaciju! Usuprot našeg zalaganja za naše mladiće kao i mladiće svih nacionalnosti i njihov povratak iz JNA vi ste bezdušno zagovarali Jugoslaviju i time davali legitimitet JNA da naše sinove šalje na svoje obitelji!

Klikni LIKE ako si za zabranu djelovanja Documente i Vesne Teršelič!

Svaki od vaših tadašnjih istupa bio je huškački jednako poput onih gospodina Milorada Pupovca s kojim sam tada također puno puta razgovarala moleći i preklinjući da ne stvara tenzije nesagledivih posljedica. Bilo je to nažalost uzalud! Zbog toga je vaše najnovije zauzimanje za civilne žrtve rata sramota i farsa koja prešućuje bitne povijesne činjenice. Vaše ondašnje pa i današnje nastojanje za region kao supstitut Jugoslavije je vaše pravo! No samo onda ukoliko se ne temelji na novcu hrvatskih poreznih obveznika i ne negira časno razdoblje hrvatske povijesti i obrane našeg suvereniteta. U ovom slučaju jasno je da novac hrvatskih poreznih obveznika i časno razdoblje koristite mimo interesa Republike i dostojanstva časnog vremena kraja povijesne ere nakon pada berlinskog zida i tragične agresije na Republiku Hrvatsku.

Bedem ljubavi 1991, Predsjednica Ljerka Pavić”

>>> PARAZIT SVIH PARAZITA: Documenta za ocrnjivanje Hrvata u 2013. dobila više od 5 milijuna kuna!