urša raukar

Notorna glumica Urša Raukar otkrila je u jučerašnjem Večernjem listu zašto je plakala prošli tjedan na Trgu sv. Marka.

Urša Raukar bila je jedna od sudionica prosvjeda održanog u petak u organizaciji notorne Platforme 112, pod nazivom “Smrt slobode izražavanja”.

“Zlatan Hasanbegović ne priznaje antifašizam, Zlatan Hasanbegović je član bleiburškog zdruga, potpuni anononimac u hrvatskoj kulturi. Hrvatska kultura sa svojom prošlošću i budućnošću ne smije dozvoliti da takav čovjek bude ministar kulture”, nabrajala je agresivno Raukar u hodu Ivanu Lovrinoviću.

Kaže glumica za jučerašnji Večernji list da je plakala zato što je izbor Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture nešto za što je mislila da je bilo moguće u Hrvatskoj 1941. ili 1941., ali ne i 2016.

“Dirigirano relativiziranje ili odricanje od antifašizma, najave izmjena udžbenika u tom smjeru, najava korištenja filma u ideološku propagandu, sve nas to vraća u najmanju ruku u metode iz doba Šuvarove Bijele knjige. Dovoljno da se osoba slabijih živaca, poput mene, rasplače”, zacmoljila je Urša Raukar.

Upravo suze notorne Urše Raukar znak su Hrvatima da se događa nešto pozitivno i progresivno, a to je u ovom slučaju dolazak dr. Zlatka Hasanbegovića na mjesto ministra kulture. Čak i da ne znamo tko je dr. Hasanbegović, suze ovakvih kao što je notorna Urša Raukar znak su da se radi o pozitivnom čovjeku.

Autor: Frano Čirko