vrijeme

Nakon prolaznog pogoršanja vremena koje će u utorak cijeloj Hrvatskoj donijeti kišu, mjestimice izraženiju s mogućom grmljavinom, od srijede će se vrijeme postupno stabilizirati. Bit će sve sunčanije, a temperature će biti u porastu tako da će do nedjelje mjestimice dosezati ljetnih 30°C.

U utorak će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom ili mjestimičnim pljuskovima s grmljavinom. Najnepovoljnije će biti u Slavoniji i Dalmaciji gdje je najveća vjerojatnost za izraženije pljuskove s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak, koji će malo oslabiti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od će se kretati 15 do 20, a na Jadranu od 17 do 22°C.

U srijedu će u unutrašnjosti i na jugu Dalmacije biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će biti moguća kratkotrajna kiša ili poneki pljusak. Na sjevernom i srednjem Jadranu bit će barem djelomice sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a na Jadranu slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će na jugu Dalmacije povremeno biti jak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 21 do 25°C.

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu, u unutrašnjosti mjestimice i umjerenu naoblaku. Tek ponegdje uz lokalno jači razvoj oblaka moguća je poneka kap kiše ili kratkotrajni pljusak. Posvuda će puhati slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 21 do 25°C.

U petak, a i tijekom sljedećeg vikenda, bit će pretežno sunčano uz mali dnevni razvoj oblaka. Još malo toplije pa će najviše dnevne temperature biti od 23 do 28, a tijekom nedjelje mjestimice mogu doseći i 30°C.

Izvor: Sloboda.hr/tportal