stožer za obranu hrvatskog vukovara ćirilica agresija tomislav josić kolona sjećanja

Nakon što su u Vukovaru održali sjednicu, članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara vladajućima su uputili oštre poruke. Uz ostale zahtjeve, traže trenutačni prekid, kako kažu, protuustavne i protuzakonite primjene ćirilične agresije na Vukovar.

Također traže da se poduzmu svi politički, pravni i diplomatski koraci za trenutačno oslobađanje hrvatskog branitelja Veljka Marića, koji je u zatvoru u Srbiji, i da se spriječi apsurdna srbijanska primjena univerzalne jurisdikcije nad državljanima Hrvatske.

Ako se vlasti i mjerodavne institucije ogluše na njihove zahtjeve, neće biti dobrodošli u Vukovar i na braniteljske događaje, a poglavito u Kolonu sjećanja 18. studenoga, ponovio je predsjednik stožera Tomislav Josić već prije izrečena upozorenja vladajućima.

>>> Skinute sve dvojezične ploče u Vukovaru – uhićeno pet ljudi, među kojima i dvije majke žrtava Ovčare!

Iz Stožera navode da će preko 400 braniteljsko-stradalničkih udruga podržati zahtjeve i prosvjed Saveza udruga branitelja radnika RH na Markovom trgu u Zagrebu.

Nakon polaganja vijenaca na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u povodu obilježavanja 23. godišnjice 204. vukovarske brigade, u cijelom su gradu skinute dvojezične ploče.

Klikni LIKE ako si protiv ćirilice u Vukovaru!