stožer za obranu hrvatskog vukovara tomislav josić

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara još je jedanput pozvao vladajuće da konačno prebroje glasove koje je prikupio za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma te da se referendum napokon raspiše.

“Potpise smo prikupili još u prosincu, a danas, pet mjeseci nakon toga, oni još nisu prebrojeni. To je opstruiranje i gušenje demokracije“, rekao je jučer na konferenciji za novinare predsjednik Stožera Tomislav Josić, ocjenjujući kako vladajući očito smatraju da u Vukovaru nema problema te ne trebaju niti reagirati.

Podsjetio je kako je Stožer dosad ‘bezuspješno slao četiri apela Saboru i drugim institucijama’ kako bi se što prije prebrojili potpisi prikupljeni za referendum.

‘Partija i sudi i tuži i radi što hoće, ali neće dokle hoće’, poručio je Josić, ističući kako Stožer ne može i neće odustati od referenduma te da je Hrvatska ipak demokratska država u kojoj se volja naroda mora poštovati.

Po njegovim riječima, za ignoriranje volje hrvatskog naroda vladajući će tom istom narodu kad-tad morati odgovarati.

U vezi s prijevremenim izborima za vukovarsko Gradsko vijeće i gradonačelnika Josić je na konferenciji za novinare rekao da je Stožer nekoliko puta razgovarao s političkim strankama u Vukovaru tražeći njihovo jedinstvo kako bi taj grad konačno dobio stabilnu političku vlast i gradonačelnika kakvog građani zaslužuju, ali dosad nije postigao uspjeh.

Po njegovim riječima, s obzirom na to da nije ništa učinjeno da se pročisti popis birača, u Vukovaru će se ponovno glasovati na osnovi ‘lažnog popisa birača’, a iz Srbije će opet doći nekoliko tisuća osoba.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić najavio je da će Stožer sudjelovati na Prvoj konvenciji branitelja, koja će se sutra održati u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, i predstaviti cjelovito razrađen projekt ‘Vukovar – mjesto posebnog pijeteta’.

Autor: Sloboda.hr/h