dario kordić zoran pusić vesna teršelič documenta kuća ljudskih prava katedrala biskup košić

Biskup Vlado Košić našao se u zadnje vrijeme pod žestokom “paljbom” napada zbog geste dobrodošlice koju je pružio donedavnom haškom optuženiku Dariju Kordiću. Tim povodom oglasio se i Stožer za obradnu hrvatskog Vukovara koji je biskupu dao beskompromisnu potporu. Priopćenje Stožera prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski narod je kroz povijest postao svjedokom mnogih presuda koje su bile rezultat političke nagodbe i sumnjivih političkih igara. U kolektivnom sjećanju snažno su urezane presude kardinalu Stepincu, Zrinskima i Frankopanima… Biće naroda ih je upamtilo kao presude koje nisu utemeljene na istini i činjeničnom stanju.

Slično se događa s presudom Dariu Kordiću, koji nije želio kupiti slobodu izmišljanjem optužnice za tadašnji državni vrh Hrvatske.

Klikni LIKE za potporu našem biskupu Košiću!

Djelovanje biskupa Košića prožeto je čvrstim, jasnim i beskompromisnim govorom istine i činjenica, te nesebičnim zalaganjem za dijalog pravde, pa je zbog toga vrlo često izložen bjesomučnim napadima fašista modernog doba u Hrvatskoj, a snažnim svrstavanjem na stranu istine, postao je metom širih krugova kojima istina o događajima u BiH nikako ne odgovara, jer razotkriva nametnutu stvarnost izjednačene krivnje.

Takovu stvarnost potvrđuje i odluka haških sudaca o puštanju Šešelja u kućni pritvor unatoč opasnosti utjecaja na svjedoke, u procesu u tijeku, dok general Praljak i petorica Hrvata unatoč završenom suđenju, čitanje presude čekaju u zatvoru.

>>> Biskup Košić: Sinovi udbaša i najgorih zločinaca i dalje vladaju zemljom i zavode narod

Stoga, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara čvrsto stoji uz rad i djelo biskupa Košića te drugih istinoljubivih intelektualaca te poziva sve ljubitelje istine i domoljube Hrvatske da stanu u biskupovu zaštitu, molitvom i djelom.

S vjerom u Boga i hrvatski narod”, stoji u priopćenju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

>>> SLOBODA! Dario Kordić dočekan u Zagrebu uz pozdrav “Za Dom spremni”

Autor: Sloboda.hr