tomo medved srbi tigrovi četnik tomislav nikolić

Srpski mediji niti malo ne štede novoizabranog hrvatskog ministra branitelja Tomu Medveda.

– U Dokumentacijsko-informativnom centru Veritas upozoravaju da je general Medved bio na čelu jedinice koja je bila aktivna u mnogim, do sada neprocesuiranim događajima kako u Hrvatskoj, tako i u BiH. U posebnom fajlu koji imamo o aktivnostima “Tigrova” nalazi se čitav niz događaja u kojima su sudjelovali, a za posljedicu su imali zločine koji do danas nisu istraženi ili procesuirani – kažu tamošnji mediji i navode da je ova jedinica u operaciji Bljesak 1995. godine sudjelovala na pravcu sela Roždanik, Gornji i Donji Rajić, Lađevac, Borovac i Bodegraj, a u svakom od sela je bilo nekoliko žrtava, piše Dnevno.hr.

I dok saborski zastupnik Nenad Stazić novom ministru zamjera sudjelovanje u prosvjedu branitelja, Srbima, čini se, smeta to što je Tomo Medved – hrvatski branitelj! Svoje čuđenje i zgražavanje baziraju na činjenici da je “svako selo imalo nekoliko žrtava”, kao da ne pričaju o krvavom ratu u kojem je poginulo 367 pripadnika Tigrova!

Medijski prozivaju časnog, hrvatskog vojnika bez mrlje u vojnoj karijeri, zaboravljajući na svoje radikalno vodstvo pri čemu im je na čelu države, kao predsjednik, deklarirani četnik koji se svojih načela ne odriče ni danas. Tomislav Nikolić je, osim pristupanja ovom odredu, bio i srpski dragovoljac koji je svoja ratna iskustva “tesao” po slavonskim selima, a između ostalog po Antinu gdje je počinjen strahovit ratni zločin.

Stvar u svoje ruke uzela je Udruga “Istinom protiv laži”, koja je Nikolića i kazneno prijavila za ratni zločin:

– Dana 19. 2. 2016 godine podnijeli smo državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića za ratni zločin koji je počinio u malom slavonskom selu Antinu.

Tomislav Nikolić je tijekom agresije na Republiku Hrvatsku, u čemu su sudjelovale i paraformacijske postrojbe, takozvani „Beli orlovi“ kao dio vojnog krila Srpske radikalne stranke čiji je bio potpredsjednik, krajem listopada ili početkom studenoga 1991. godine, pri obilasku te paraformacije, u mjestu Antin, izvršio ratni zločin.

Naime, nakon što je slavio, uz objedovanje, piće i pjevanje četničkih pjesama, a da bi dokazao svoje velikosrpstvo, uzeo je od jednog pripadnika te formacije automatsku jurišnu pušku marke AK-47. te s istom ustrijelio najmanje deset starijih zarobljenih osoba (civila), a nakon toga ih nogom gurao u obližnji bazen – kazano je iz ove Udruge.

Izvor: Dnevno.hr
Foto: Večernji list