espana2000

Odluka udruženja poslodavaca Madrida o organiziranju besplatnog programa skrbi za strano stanovništvo kojem je cilj pomoći imigrantima u pronalasku posla izazvala je negodovanje među Španjolcima. Stranka desnice “Espana 2000“ oštro prosvjeduje protiv ove odluke uz obrazloženje da je program o pomoći pronalaska posla isključivo imigrantima koji se financira novcem iz španjolskog proračuna diskriminatoran prema Španjolcima.

[quote]Nema novca za zdravstvo, nema novca za obrazovanje, nema novca za javni prijevoz, nema novca za državne službenike, nema novca da bi se spriječila selidba naših sunarodnjaka, ali ima novca za imigrante.[/quote]

“To je nova agresija na prava španjolskih radnika i uvreda za tisuće mladih Španjolaca koji su potisnuti otići iz Španjolske kako bi dobili posao. To je realnost liberalne i anti-nacionalne politike: nema novca za javno zdravstvo, nema novca za javno obrazovanje, nema novca za javni prijevoz, nema novca za plaćanje državnih službenika, nema novca da bi se spriječila selidba naših sunarodnjaka, ali ima novca za financiranje programa koji pomažu građanima drugih zemalja da pronađu posao u Španjolskoj.“ ističe u priopćenju “Espana2000“.

Autor: I.T.
Izvor: Alcalainos.es