sredozemna medjvedica

Sredozemna medvjedica Adriana, koja je ljetos preminula, prije nekoliko godina je gađana streljivom iz puške, potvrdili su rezultati rendgenskih snimki o kojima je izvijestila voditeljica Grupe sredozemna medvjedica Jasna Antolović, piše Regional Express.

Sredozemna medvjedica više je puta pogođena puškom u glavu gdje su nađena zrna. Osim zaraslih ožiljaka glave, mogući tragovi nasilja nađeni su i na repu ove nesretne životinje, a upućuju na napad harpunom. Ipak, jesu li navedeni ožiljci zbilja od harpuna, za sada nije potvrđeno, kazala je Antolović i sama u šoku od upravo dobivenih informacija navodi Regional Express.

Podsjetimo, sredozemna medvjedica Adriana, koja je često boravila na pulskim plažama, preminula je ljetos od posljedica upale pluća, kako je tada službeno priopćeno.

U razgovaru o posljedicama ozljede glave oružjem Antolović se prisjeća da je na medvjedici još 2009. godine primijetila jaku oteklinu desne strane glave ispod oka, koja se vidi na fotografiji snimljenoj na Rtu Kamenjak.

O navedenom činu izviještena je Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prirode – ured u Pazinu, Inspektorat zaštite prirode u Zagrebu, kao i Državni zavod za zaštitu prirode.