dvor danci unprofor

U vrijeme Domovinskog rata, silno se računalo na snage UN–a koje su ulozi tampon zone civilima davali određenu sigurnost. Civili su im vjerovali, računali na njihovu obučenost, pripravnost i nadasve – ljudskost.

Danski bataljun koji je u vrijeme rata bio raspoređen u Hrvatsku Dubicu, Hrvatsku Kostajnicu, Dvor, dio Petrinju te prostor prema Sunji, već je tada bio na lošem glasu. U njegovoj zoni odgovornosti oteto je i ubijeno više civila. Dok su švercali sa Srbima naftu i drogu te uređivali putove po Republici Srpskoj, usput su uzgajali marihuanu … Pred njihovim očima počinjeni su brojni ratni zločini. Ubijena je Zrinka Gmaz stara 19 godina, a njen bratić i brat su ranjeni. Dok je brao kukuruz, otet je civil Ivan Crnko a njegova obitelj i dalje traži njegove kosti.

Najveći propust, točnije sramotu, danski UNPROFOR nanio si je dopuštanjem masakriranja nedužnih civila, najtežih invalida u kolicima koji su bezdušno pobijeni u Dvoru na Uni tijekom Oluje. Upravo zbog izgubljenog obraza ali i vjerojatne grižnje savjesti, Danci su svoje grijehe pokušali oprati snimanjem dokumentarnog filma “15 MINUTA – MASAKR U DVORU”… Jer, mentalni bolesnici i nepokretni stariji ljudi u kolicima, od Danskog su kampa u trenutku masakra bili udaljeni svega – deset metara.

Zašto danski vojnici nisu reagirali, iako postoji snimka na kojoj prate nekoliko vojnika koji se kreću prema žrtvama?

Doznat ćete kada vidite jednu drugu snimku. Onu, koja je tek sad izašla u javnost, a koju vam ekskluzivno donosimo. Riječ je o jednoj od zabava koju su UNPROFOR-ovi vojnici, konkretno danski bataljun iz Dvora, pripremili sami sebi, a na kojoj si pijani, drogirani i goli guraju predmete u analni otvor…

Klikni LIKE ako se slažeš da bi danski UNPROFOR-ci trebali odgovarati zbog dopuštanja zločina u Dvoru!

UPOZORENJE! VIDEO JE EKSPLICITNOG SADRŽAJA!

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr