Švedski novinar, koji istražuje slučaj silovanja 12-godišnje djevojčice, nazvao je kontakt osobu u policiji kako bi provjerio u kojem je stanju istraga te zašto policija nije obavila čak niti obavijesni razgovor s glavnim osumnjičenikom u periodu od dva mjeseca nakon što se zločin dogodio.

Riječi službenice svjedoče o jadu, bijedi i nemoći švedske policije koja se naprosto „ne može nositi“ s enormnim brojem slučajeva.

Djevojčica je još u srpnju ove godine nasilno odvučena u jednu čekaonicu u centru grada Stenungsund, nakon čega je premlaćena i silovana te joj je napadač zaprijetio smrću.

Identitet osumnjičenog nigdje nije spomenut, ali ga očito znaju i majka djevojčice te sam novinar. Unatoč prijavi osumnjičenog, policija „nije imala dovoljno osoblja“ da obavi bilo kakav razgovor.

Nakon što je novinar upitao zašto se razvija takva bizarna situacija, dobio je zanimljivo protupitanje: „Znate li koliko slučajeva silovanja imamo?“

Dakako, o brojkama se može nagađati, a novinar je rekao da ne zna. Na to je uslijedio njegov komentar kako je ipak riječ o 12-godišnjoj djevojčici te bi policija barem po pitanju djece trebala ozbiljnije reagirati, posebno kada su svi podaci osumnjičenog poznati.

Međutim, tu je uslijedio potpuni šok, o čemu svjedoči i izraz lica novinara. Naime, kontakt osoba rekla je: „Imamo 3-godišnju djecu koja su silovana.“

Prema riječima službenice, „to su realnosti i to je stravično žalosno. To je sve što mogu reći.“

Svaki komentar je suvišan, ali treba u najsarkastičnijem tonu dodati da je Švedska doista raj… za silovatelje!

Izvor: Tribun.hr