Uredništvo portala Sloboda.hr došlo je u posjed ekskluzivne videosnimke mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija kako u zanimljivom društvu pjeva četničku pjesmu posvećenu četničkom vojvodi Momčilu Đujiću, ratnom zločincu iz Drugog svjetskog rata.

Štoviše, na snimci se jasno vidi kako je upravo mitropolit Porfirije tražio da veselo društvo zapjeva poznatu četničku pjesmu “Šta se ono na Dinari sjaji”, tako da nema sumnje da se možda radi o “namještaljci” ili da se mitropolit Porfirije spletom okolnosti u krivo vrijeme našao na krivom mjestu.

“Još, još jedanput! Naša pjesma! Ajmo!”, nagovarao je mitopolit Porfirije okupljene, nakon čega je Vojislav Bilbija započeo s poznatom četničkom pjesmom. Dotični Vojislav Bilbija starješina je Roterdamske parohije SPC-a te je ispovijedao srpske zatvorenike u Haagu.

Prema kontekstu se može zaključiti da je dotična snimka nastala u Chicagu (SAD), inače poznatoj “utvrdi” četničke emigracije gdje je živio i umro opjevani četnički vojvoda Momčilo Đujić.

Mitropolit Porfirije nedavno je osudio spominjanje tenkova i paljenje hrvatske državne zastave od strane Vojislava Šešelja kao nekršćanski i anticivilizacijski čin, ocjenjujući da ti postupci nemaju potporu srpskog naroda.

No, ova snimka zasigurno baca sumnju na iskrenost te izjave, jer malo tko može povjerovati Porfirijevim miroljubivim porukama, a istovremeno gledajući kako taj isti Porfirije pjeva stihove “Sa Dinare svanuće sloboda, doneće je Momčilo vojvoda”.

Također, zanimljivo će biti vidjeti hoće li preko ove snimke olako prijeći inače prisni prijatelji mitropolita Porfirija poput Ive Josipovića, Drage Pilsela, Milorada Pupovca i ostale tzv. antifašističke svite.

No, šarlatane na stranu. Činjenica da je zagrebačko-ljubljanski mitropolit otvoreno četnički nastrojen ne samo da otkriva to da je svaka Porfirijeva miroljubivost čista gluma koju je silom prilika primoran glumiti, već ta činjenica otvara pitanje može li jedan takav čovjek i dalje stolovati u Zagrebu.

Također, još će zanimljivije biti vidjeti hoće li hrvatske institucije raditi svoj posao te kazneno goniti mitropolita Porfirija.

Kliknite LIKE ako smatrate da mitropolit Porfirije zbog ovoga mora kazneno odgovarati!

[photomosaic columns=”2″ ids=”15035,15036,15034,15033″]