venezuela, socijalizam, prostitucija

Kako se glad u Venezueli nastavlja, nestašica hrane u ovoj socijalističkoj državi mnoge je žene nagnao na bijeg iz svoje zemlje, pri čemu se mnoge od njih odlučuju na “rad” u prostituciji u susjednoj Kolumbiji kako bi preživjele i poslale hranu svojoj djeci u Venezueli.

Izbjeglice od socijalizma koje si mogu priuštiti siguran put pobjegle su na odredišta poput Miamia, Santiaga i Paname. Međutim, 350.000 manje sretnih izbjeglica pobjeglo je u susjednu Kolumbiju.

Gabriel Sánchez, vlasnik jednog od bordela na blatnim obalama rijeke Arauca, za Miami Herald kaže kako su mnoge žene napustile svoje poslove kako bi kod njega došle prodavati svoje tijelo za 25 dolara po satu.

“Imamo puno profesorica, doktorica, puno profesionalnih žena i čak jednu naftnu inženjerku. Sve su došle i pokazale svoje diplome”, prepričava Sánchez.

Sve one su došle iz Venezuele, zemlje koju je ljevičarski socijalizam pretvorio u zemlju gladi i nestašice.

“Da ste mi prije četiri godine rekli da ću biti ovdje, ne bih vam vjerovala”, prepričava za Miami Herald očajna Dayana, 30-godišnja majka četvero djece, nekad menadžerica pogona za preradu hrane na periferiji glavnog venezuelanskog grada Caracas.

Pouka priče: Socijalizam ne obogaćuje siromašne. On samo osiromašuje srednju klasu te stvara seksualne robove i jeftine radnike za birokrate i partijske dužnosnike.

Izvor: Sloboda.hr/Miamiherald.com