1_235895

SDP-ova predsjednica Mjesnog odbora “dr. Ante Starčević” u zagrebačkoj četvrti Voltino, Marija Jelavić, predala je zahtjev za promjenu imena Mjesnog odbora “dr. Ante Starčević” u ime Mjesni odbor “Voltino”.

Informaciju o uklanjanju imena Oca Domovine u javnost je dao Ante Fumić, vijećnik HSP-AS u vijeću Gradske četvrti Trešnjevka – sjever. “Ovim zahtjevom za promjenom imena okrenuta su leđa građanima Trešnjevke i još jednom gledamo primjer provođenja privatnih mišljenja i stavova političara preko leđa onih koji su im dali povjerenje”, stoji u Fumićevom priopćenju.

SDP-ovci su se vratili u svoje komunističko ‘mladenačko doba’

Za mišljenje o ovom bizarnom zahtjevu pitali smo i Franu Čirka, predsjednika Gradskog odbora HČSP-a grada Zagreba. “Iako mnogi zagrebački mjesni odbori nose imena po mnogim istaknutim hrvatskim povijesnim ličnostima, SDP-ovcima smeta baš onaj mjesni odbor koji nosi ime po Ocu Domovine dr. Anti Starčeviću. To nije slučajno. Naime, mnogi SDP-ovci diljem Hrvatske, dolaskom Kukuriku koalicije na vlast, vratili su se u svoje ‘mladenačko doba’ diktature Komunističke partije iz koje su nikli gotovo svi današnji SDP-ovi kadrovi. Uostalom, SDP je i formalno-pravna sljednica Komunističke partije”, zaključuje Čirko.

“Njihova dosadašnja jugonostalgija dolaskom na vlast pretvorila se u pravi duhovni i politički povratak u 60-e i 70-e godine 20. stoljeća. Oni su vječni zarobljenici komunističke prošlosti iz koje ne mogu izaći. Također, dolazak na vlast ih je osokolio u tome da se obračunaju s onima koji su im uzeli njihovu komunističku Jugoslaviju.”

Micanje imena dr. Ante Starčevića je osveta Hrvatima zbog rušenja Jugoslavije

“SDP-ovka Marija Jelavić klasičan je primjer bivšeg komunista željnog osvete zbog rušenja njegovog božanstva – Jugoslavije. Micanje imena Oca Domovine dr. Ante Starčevića je ništa drugo, već osveta hrvatskom narodu. Nadam se da odbor za mijenjanje imena mjesnih odbora neće uvažiti ovaj bizaran zahtjev”, završio je Frano Čirko.

Autor: E.K.
Foto: Wikipedia