nijemci imigranti njemačka

Njemica imenom Gabrielle Keller druga je žena koja je izbačena iz stana kako bi se napravilo mjesta za imigrante koje su njemačke vlasti doslovno same dovukle u svoju zemlju. Keller je baš poput Bettine Halbey, 16 godina živjela u stanu, ali u drugom gradu – Eschbachu, na jugozapadu Njemačke.

Mislim da je skandalozno izbaciti stanare iz njihovih stanova“, rekla je. „Ne vidim nikakav smisao u tome.

Keller je živjela u stanu koji je u državnom vlasništvu, punih 16 godina te je odgojila dva sina kao samohrana majka u stanu od, istina, ovećih 90 kvadrata. Dana 1. rujna, ona, ali i njeni susjedi, dobili su obavijest o izbacivanju. U poruci, lokalna općina objasnila je da će iskoristiti ovu zgradu od tri kata kako bi unutra smjestili imigrante, budući da su tri (!) lokalna prihvatna centra već prepuna.

Ulrich Ropertz, direktor Njemačog saveza stanara, rekao je: „Mislim da je to nedopustivo, bez obzira radi li se o privatnom vlasniku, gradu ili stambenom udruženju. Ako je cilj stan dati jednom iznajmljivaču umjesto drugom, ne vidim razloga, tu nema pravnog postojanja.

Jasno, lokalne vlasti se ne slažu, a gradonačelnik Mario Schlafke rekao je: „Vijeće nije donijelo neozbiljnu odluku… Alternativa bi bila postaviti krevete u sportsku dvoranu. Mi nemamo više domova niti zemlje.

Zahvaljujući idiotizmu njemačkih vlasti te „humanosti“ koja se može poistovjetiti s poticanjem na genocid vlastitog naroda, gradovi i sela diljem Njemačke uporno rade na tome da u svaki mogući kutak smjeste stotine tisuća imigranata koje ne prestaju dolaziti unatoč navodnim „pooštrenju“ njemačkih zakona o azilu i tobožnjem „zatvaranju granica“, o čemu se već neko vrijeme piše u medijima.

Bremen planira izvesti slične poteze, ali navodno uz novčanu naknadu onima koji budu imali “privilegiju” biti izbačeni. Glasnogovornik Bernd Schneider rekao je kako se zakon može promijeniti kako bi se minimizirao udar na lokalne vlasti.

Pored svega toga, mediji i dalje izvještavaju o nasilnim napadima na „izbjegličke“ centre u zemlji. Pravi razlozi se dakako ne navode, osim možda u obliku uobičajene „ksenofobije“, „rasizma“ i „nacizma“. To što se domaće stanovništvo doslovce izbacuje na ulicu i to što će se plaće očekivano smanjivati kako bi se tobože zaposlilo tisuće nepismenih parazita, sasvim je nevažan razlog za potpuno opravdano nasilje.

U isto vrijeme, u jednom od tih „izbjegličkih“ centara, onom u Chemniztu, ovih dana održan je prosvjed protiv imigranata. Izazivanje i provociranje jednog od imigranata, pod zaštitom policije, nije možda svojevrsno poticanje na nasilje?

Izvor: Sloboda.hr/Pandora