nl_mb

Nezavisna lista Mira Bulja zatražila je od Žarka Delića Maćija vraćanje mandata sinjskog gradskog vijećnika.

Zahtjev za vraćanje mandata potpisalo je svih 20 kandidata koji su zajedno s Žarkom Delićem bili na Nezavisnoj listi Mira Bulja, koja je na prošlim lokalnim izborima ostvarila 4 vijećnička mandata.
Žarko Delić Maći tom je prilikom, kao 2. na Listi, zajedno s Mirom Buljem, Sandrom Levantin Kovač i Denisom Bobetom, postao gradski vijećnik.

U prosincu prošle godine, Delić je na iznenađenje svojih kolega i velikog dijela javnosti, podržao prijedlog proračuna koji je Gradskom vijeću predložio sinjski gradonačelnik Ivica Glavan. Taj glas bio je presudan za prihvaćanje Proračuna i tako su izbjegnuti su izvanredni lokalni izbori.

U dopisu koji je u ime NL uputio Miro Bulj, Delićev postupak nazvan je ‘prljavom trgovinom ispod svakog nivoa’, te se navodi kako je Delić tako izdao svoje kolege, birače i građane.

Svi zajedno stali smo na časnu i poštenu listu Mira Bulja kao nositelja iste, čovjeka u kojeg smo vjerovali, vjerujemo i vjerovat ćemo i ubuduće jer je svojim radom, zalaganjem i časnom borbom za svakog čovjeka dokazao da se i u politici može ostati dosljedan i pošten’, stoji u obrazloženju zahtjeva kojim se od gradskog vijećnika Žarka Delića traži vraćanje mandata Nezavisnoj listi Miro Bulj.

Izvor: Ferata.hr