Za nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 26. i 27. travnja u Dubrovniku, zaprimljen je rekordan broj prijava, što ovaj susret čini najvećim okupljanjem mladih u odnosu na prethodne susrete, koji se organiziraju od 1996. godine

SHKM14_plakat_13

Rekordan broj 31.917 sudionika prijavio se za nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se održati 26. i 27. travnja u Dubrovniku, objavio je Pododbor za medije Organizacijskog odbora SHKM-a Dubrovnik. Procjenjuje se da će, uz mlade Dubrovačke biskupije, u Dubrovniku sudjelovati više od 35.000 sudionika, što će biti najveće okupljanje mladih u odnosu na prethodne susrete, koji se organiziraju od 1996. godine.

– S obzirom na dosadašnje susrete većina biskupija prijavila je rekordni broj mladih, koji će sudjelovati na SHKM u Dubrovniku. Najveći broj prijava zaprimljen je iz Zagrebačke nadbiskupije 6525, Đakovačko-osječke nadbiskupije 3728, Splitsko-makarske nadbiskupije 3637, Požeške biskupije 1886, Zadarske nadbiskupije 1758, Sisačke biskupije 1039, Šibenske biskupije 1022, Riječke nadbiskupije 1055, dok se iz Mostarske biskupije očekuje 3296 i Vrhbosanske nadbiskupije 1416 mladih. Ovaj susret ima i međunarodni karakter, jer će na njemu sudjelovati i 524 mladih iz svijeta, a dolaze iz Austrije, Njemačke, Italije, Mađarske i Makedonije. Ističemo kako će na ovom susretu sudjelovati čak sto mladih iz Križevačke eparhije, što će u Hrvatskoj biti najveće okupljanje mladih grkokatolika do sada – ističe se u priopćenju.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Organizatori navode i broj od 1600 mladih volontera iz Dubrovačke biskupije čime se iznimno ponose kao i brojne obitelji iz Dubrovnika i okolice koje će pružiti smještaj mladima na jednu noć.

Svoj dolazak možete potvrditi OVDJE!

– Sve ovo svjedoči o živoj Crkvi, zajedništvu i duhovnom buđenju Dubrovačke biskupije, koje je potaknuo ovaj susret mladih – zaključuje se u priopćenju.

Jeste li već naučili tekst himne Na slobodu pozvani?