ševčenko

Andrij Ševčenko razočaran je ispadanjem Ukrajine nakon poraza u Kijevu, no priznaje da postoji razlika u klasi koja je presudila u korist Dalićevih izabranika.

Ukrajina je solidno gurala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i trebala joj je još pobjeda ovog ponedjeljka protiv Hrvatske u Kijevu da izbori dodatne kvalifikacije, no to se nije dogodilo.

Naši su pobijedili 2:0 zahvaljujući golovima Andreja Kramarića, a njegov imenjak na ukrajinskoj klupi bio je očekivano razočaran ispadanjem.

“Nismo izdržali u drugom poluvremenu, postoji razlika u klasi. Morate imati na umu da Hrvatska ima mnogo klasnih nogometaša koji tjedno igraju dvije utakmice na visokom nivou”, izjavio je Andrij Ševčenko i dodao:

“Naše prvenstvo je inferiorno u odnosu na najbolje europske lige u kojima igra većina hrvatskih igrača. Zbog toga kad je protivnik pritisnuo u drugom poluvremenu, mi smo počeli raditi pogreške i iz jedne je pao prvi pogodak.”

“Hrvatska je po kvaliteti igrača trebala osvojiti prvo mjesto u grupi. Mi smo imali šanse, ali protivnik je opstao kad mu je bilo najteže, tijekom prvog poluvremena u kojem smo imali dvije velike prilike”, zaključio je legendarni napadač i još jednom naglasio da Ukrajina jednostavno nije imala na izbor jednako kvalitetne igrače kao Hrvatska za ovu utakmicu.

Vjeruje se da bi Andrij trebao ostati na klupi Ukrajine i u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2020. godine…

Izvor: Sloboda.hr/tportal