finska imigranti silovanje

I u Helsinkiju je na Staru godinu zabilježen neuobičajeno veći broj seksualnih napada na žene tijekom novogodišnjeg slavlja, priopćila je finska policija koja je primila upozorenja vezana uz imigrante, dok je u Njemačkoj osuda takvih napada kao ‘podlih, prezira vrijednih kriminalnih djela’ došla sa samog vrha, od kancelarke Angele Merkel koja je zatražila sveobuhvatan odgovor na tu situaciju.

Finske snage reda su tijekom ophodnji 31. prosinca zabilježile ‘brojne seksualne nasrtaje na središnjem gradskom trgu i željezničkom kolodvoru’ gdje je među 20.000 slavljenika bilo i oko 1000 tražitelja azila, mahom iz Iraka.

‘Prijašnjih godina nismo imali tako veliki broj seksualnih napada. Ovo je potpuno novi fenomen u Helsinkiju’, kazao je pomoćnik načelnika policije Ilkka Koskimaki.

Dojave o seksualnim napadima na žene zabilježene su i u Salzburgu te Zuerichu, a glasnogovornica policije u austrijskom gradu Valerie Hillebrand je kazala da su slučajevi o kojima se izvješćuje iz Njemačke ohrabrili žrtve i u Austriji da ih prijave.

Izvor: Sloboda.hr/Hina