milorad pupovac sdss vukovar ćirilica referendum

Iako je Ustavni sud zabranio održavanje Referenduma o ćirilici kojeg je zatražilo oko 650 tisuća građana, Miloradu Pupovcu i njegovom SDSS-u ni to nije dovoljno.

Naime, lider hrvatskih Srba Milorad Pupovac u intervjuu za Večernji list se obrušio na odluku Ustavnog suda. Pupovac tvrdi da nije protiv zabrane referenduma o ćirilici, već mu smetaju popratni sadržaji odluke kojima se otvara mogućnost da se Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina primjenjuje samo u onim dijelovima grada ili općine gdje je neka manjina većina.

Klikni LIKE si protiv ćirilice u Vukovaru!

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković smatra pak da političke stranke ne bi trebale određivati što je pravično, a što ne rukovodeći se rukom više ili manje u vijeću. Najavio je i da će SDSS zastupati što širu upotrebu odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, što podrazumijeva dvojezične natpise na svim javnim institucijama, pločama na ulazima u grad, pločama s imenima ulica i trgova kao i upotrebu dvojezičnosti u institucijama. Napominje i da su spremni razgovarati o tome da neka mjesta stradanja u gradu, poput Ovčare, ne budu obuhvaćena prijedlogom.

>>> Stožer Josipoviću: Dok Vi ležerno igrate balote Veljko Marić čami u srpskom zatvoru i čeka Vašu reakciju!

Autor: Sloboda.hr/Večernji list