thompson knin policija

Mostarska gradska organizacija Socijaldemokratske partije od Grada Mostara službeno je zatražila zabranu koncerta pod nazivom ‘Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Haagu’, koji je zakazan za 8. lipnja, na stadionu ‘Pod Bijelim brijegom’. Kao zvijezda večeri na koncertu treba nastupiti Marko Perković Thompson.

Dnevni-list.ba piše da u obrazloženju svog zahtjeva SDP navodi da “ovakav koncert raspiruje nacionalne tenzije, produbljuje krize te komplicira ionako konfuznu političku situaciju u Gradu Mostaru te realno može ugroziti sigurnost njegovih građana”.

Dan ranije, kad zahtjev još nije podnesen gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izjavio je:

“Koliko znam Thompson je i prije nastupao u Mostaru i nije bilo nikakvih problema. Isto tako, koliko znam, nema nikakvih sudskih zabrana u BiH, tako da nema nijedan pravno opravdan razlog za neodržavanje koncerta. Mi smo u Mostaru i ranije imali koncerata koji su mogli doći pod udar, ali Grad Mostar pokazuje širinu i mi ne želimo raditi probleme unutar grada. Želimo da grad funkcionira u miru i redu i pozivam građane da se suzdrže od bilo kakvih negativnih konotacija. U Mostar se uvijek iz nekih drugih razloga gura problem, a najčešće se iz Sarajeva želi gurnuti iskra u Mostar. Netko je za, netko protiv, a ja apeliram na svoje sugrađane da sačuvamo sigurnost i stabilnost u Mostaru”, izjavio je Bešlić novinarima.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevni-list.ba/Direktno.hr