Croatia's Sandra Perkovic celebrates aft

Hrvatska atletičarka Sandra Perković pobjednica je mitinga Dijamantne lige u Šangaju s novim hrvatskim rekordom i najboljim hicem ove sezone u svijetu.

Najbolja diskašica svijeta i aktualna olimpijska pobjednica slavila je bacivši disk na daljinu od 70,52 m. Time je za jedan centimetar popravila vlastiti hrvatski rekord koji je postavila u ožujku ove godine na bacačkom mitingu u Splitu. Zagrepčanka je drugi put u karijeri išla preko 70 metara najavivši da će ove sezone biti bolja no ikad. Hitac od 70,52 najbolji je rezultat ove sezone u svijetu, a njime je postavila i novi rekord u Dijamantnoj ligi. Dosadašnji najbolji rezultat u ovom natjecanju također je držala Perković – 68,96 metara s prošlogodišnjeg mitinga u Lausannei.

Drugo mjesto osvojila je Australka Dani Samuels sa 67,89 metara, a treće Francuskinja Melina Robert-Michon sa 62,66 metara.

U Šangaju nastupa još jedna hrvatska atletičarka, Ana Šimić u skoku u vis. Prijenos s drugog mitinga Dijamantne lige je u 14 sati na Drugom programu HTV-a.

Izvor: HRT
Foto: dalmacijanews.com