autizam cjepivo cijepljenje

Oko pitanja pojave autizma kod djece postoje mnoge kontroverze. Dok nas s jedne strane moćna farmaceutska industrija i njihove agenture uvjeravaju kako između cjepiva i autizma neka poveznice, s druge strane tisuće roditelja, oboljela djeca i znanstvenih dokaza svjedoče i dokazuju nesumnjivu povezanost cjepiva s autizmom.

Pred vas stavljamo službeni dokument Uprave za hranu i lijekove (FDA – U.S. Food and Drug Administration, organizacije vlade SAD-a, u kojem se vrlo jasno autizam spominje kao jedna od posljedica cijepljenja.

Da je autizam prijavljen kao nuspojava cjepiva možete naći OVDJE na službenim stranicama FDA. (str 11)

autizam cjepivo cijepljenje

Naravno, autizam nije jedina nuspojava cijepljenja, no ta je bolest nekako postala sinonim negativne strane cjepiva s obzirom na tisuće i tisuće uništenih života djece zbog primanja cjepiva.

S druge strane, u Hrvatskoj je cijepljenje još uvijek obavezno, bez obzira na to što se djeci daju cjepiva protiv davno iskorijenjenih bolesti i bolesti koje uopće nisu ni opasne. Uz to postoje mnogi dokazi da u velikom broju slučajeva cjepiva uopće nisu ni učinkovita.

No, farmaceutski lobi u Hrvatskoj, koji je od obaveznog cijepljenja iz Hrvatske izvlači milijarde kuna, i dalje je vrlo jak i ne dopušta slobodu odabira roditelja pri cijepljenju djece.

Izvor: Sloboda.hr