Barcelona Deportivo barca

Trener Eibara Gaizka Garitano najavio je ostavku nakon ispadanja iz lige, do kojeg je došlo zato što je Deportivo izvukao bod na Camp Nouu protiv Barcelone. Smatra da takav razvoj događaja nije bio normalan…

Iako se radi definitivno o najmanjem klubu od svih iz ‘liga petica’, Eibar je odlično gurao u prvom dijelu sezone Primere. Bio je u gornjem dijelu ljestvice, no nedostatak kvalitete ekipe koja po Transfermarktu vrijedi puno manje od Dinama i Rijeke došla je do izražaja u 2015. godini pa su serijom poraza pali na samo dno.

No, u posljednjem kolu činilo se da samo treba pobijediti već otpisanu Cordobu i opstanak je siguran. To je Eibar i učinio, ali trebala mu je i pobjeda Barcelone protiv Deportiva na Camp Nouu koja se činila sigurnom nakon dva gola Lionela Messija. Ipak, gosti su izvukli 2:2 protiv nezainteresiranog prvaka, nije pomogao ni Atletico protiv Granade, a Eibar u krugu klubova s 35 bodova imao je lošiji međusobni omjer od Granade i Deportiva.

‘Činilo se da ćemo opstati. Nije mi normalno da su uspjeli zabiti dva gola u gostima kod Barcelone. Svi su se rezultati posložili da ispadnemo. Bilo je to jedno okrutno ispadanje,’ izjavio je nakon susreta trener baskijskog kluba Gaizka Garitano te najavio svoj odlazak:

‘Trener koji ispadne nema pravo nastaviti. Nismo ispunili cilj i smatram da ne smijem nastaviti u Eibaru.’

Izvor: tportal