niko kovač hrvatska nogometna repretentacija hns poplave slavonija

Kada bi mi u Brazilu ovako igrali kako se s nedaćama bori naš narod, problema s rezultatom ne bi bilo, izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač koji je zajedno s Robertom Kovačem i Ivicom Olićem danas obišao mještane evakuiranih sela iz županjske Posavine koji su privremeno smješteni u dvoranu osnovne škole u Cerni, nedaleko Županje.

Obišli smo jedan dio poplavljenog područja i ono što smo vidjeli na televiziji izgleda smiješno dok to ne vidite u stvarnosti, rekao je Niko Kovač nakon što se u razgovoru s načelnikom općine Cerna upoznao s mogućnostima te općine u zbrinjavanju stradalih mještana evakuiranih sela.

Najavio je da će reprezentacija za pomoć mještanima poplavljenih područja izdvojiti milijun kuna od premija zarađenih za Svjetsko prvenstvo. Ujedno je pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmicu reprezentacije koja se s Malijem igra u Osijeku 31. svibnja jer prihod s te utakmice također ide u korist stradalih mještana.

Olić, koji je i sam odrastao pokraj Save, rekao je da nije ni u snu mogao zamisliti da bi rijeka mogla ovako nešto napraviti.

Klikni LIKE za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju!

Dosta sam o stanju u poplavljenim područjima pratio preko medija, ali tek kada dođete ovdje uvjerite se u prave razmjere katastrofe, rekao je Olić dodajući da svi reprezentativci duboko suosjećaju s mještanima poplavljenih područja.

Brača Kovač i Olić razgovarali su u sportskoj dvorani ceranske osnovne škole s brojim mještanima poplavljenih i ugroženih sela, kojih je u tom objektu 200-injak te su se s mnogima, posebno najmlađima, fotografirali i podijelili im autograme.

Autor: Sloboda.hr/HRT
Foto: HNS