Dr. Jure Burić je poznati dubrovački otorinolaringolog i prvi HDZ-ov dubrovačko-neretvanski župan. Pismom se obratio hrvatskim vlastima i apelirao na apsurdnost mjera i narativa vezanog za epidemiju covida-19. Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

“U toj silnoj želji vaših nakaradnih htijenja sami sebi “skačete u usta”. Broj zaraženih vrtoglavo vam raste, a broj onih po bolnicama i na respiratorima pada?!

U čemu je onda problem? Zarazit će se očito svi ili većina ljudi koji ce onda steći imunitet, puno bolji od ovoga “umjetnog”- cjepivom. Smijete li to potvrditi ili i dalje mislite kako je samo i isključivo cjepivo jedini spas?!

Ukoliko je ovaj virus prirodni, a ja osobno sa dugogodišnjim liječničkim iskustvom od samo početka mislim da je “ljudskih ruku djelo”, onda bi zaštita nakon preboljevanja bolesti trebala biti bolja i sigurnija. Samo nemojte nam trvrditi kako su mutacije problem. Ako i jesu, onda se postavlja opravdano pitanje: pratite li vi vašim cjepivima mutacije ili jesu li one “općenito učinkovite”?

Volio bih da se o ovim problemima povede javna znanstvena rasprava. Ovako samo svojom nedoslijednošću dajete “vjetar u leđa” antivakserima i kojekakvim googlovcima koji misle da kada pročitaju nekolike rečenice medicinske literature da su diplomirali na medicinskom fakultetu.

Urazumite se već jednom vi koji sve ovo “slijepo” vodite. Postupiti i zdravorazumski i svom napaćenom narodu dajte malo optimizma, a ne da ga iz dana u dan samo “hranite” strahom.”

NAPOMENA: Dr. Jure Burić je poznati dubrovački liječnik, sudionik Hrvatskog proljeća i ratni povjerenik Hrvatske vlade za jug Hrvatske, prvi župan Dubrovačko-neretvanski i bivši zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog državnog sabor do njegovoga ukinuća.

Izvor: Sloboda.hr/fenix-magazin.hr