goran radman hrt rts beograd

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman u Beogradu je s generalnim direktorom Radiotelevizije Srbije Draganom Bujoševićem potpisao Sporazum o suradnju između Hrvatske radiotelevizije i Radiotelevizije Srbije, javlja HRT.

Sporazum predviđa razmjenu radijskih i televizijskih sadržaja vlastite produkcije iz područja kulture, zabave i umjetnosti, kao i razmjenu dječjih, dokumentarnih i informativnih sadržaja.

Predviđeno je da dva javna servisa, osim programskih sadržaja, ubuduće razmjenjuju znanja i iskustva u svim područjima rada, te si pružaju međusobnu administrativnu i tehničku potporu pri ostvarenju projekata. Obje su strane poduprle mogućnost suradnje na području zajedničke produkcije radijskih i televizijskih programa, kao i zajedničkog sudjelovanja na natječajima za projekte koji se financiraju iz fondova EU-a.

Podsjetimo, Goran Radman zadnji je predsjednik Saveza socijalističke omladine Jugoslavije, izvršni sekretar CK SKH te generalni direktor Radio-televizije Zagreb za vrijeme komunističke diktature.

Ono što je još vrijedno spomenuti jest i izjava umirovljenog pukovnika KOS-a Milana Damjanovića, koji je u ožujku ove godine da “pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću” izjavio kako je Goran Radman često viđan u Beogradu u prostorijama sjedištu zloglasne Kontraobabještajne službe (KOS), što zapravo znači da je bio doušnik te zločinačke službe odgovorne za smrt tisuće nevinih ljudi.

Izvor: Sloboda.hr/HRT