josip miljak predsjednik hčsp sp jasenovac nataša jovičić

Prekršajni sud u Kutini donio je oslobađajuću presudu za Hrvatsku čistu stranku prava (HČSP) i njezinog predsjednika Josipa Miljka po prijavi ODO Kutina, a u slučaju Miljak-HČSP protiv Nataše Jovičić.

Podsjetimo, nakon što su policija i ODO Kutina utvrdili da u poruci koju je Miljak poslao ravnateljici Jasenovca nema nikakvih elemenata po kojima se treba službeno postupati, digla se kuka i motika na policiju i ODO. Nove prijave su žurno podnijeli Zoran Pusić i Vesna Teršelič, a oglasio se i centar Simon Wiesenthal.

ODO Kutina nakon toga pritiska ipak “pronalazi” razloge za službeni progon Miljka i HČSP-a zbog navodnih prijetnji, diskriminacije i povrede dostojanstva gđe. Jovičić, te traži drakonske kazne od 120.000,00 kuna.

Srećom, u Hrvatskoj ipak postoje hrabri suci koji vraćaju povjerenje u pravosuđe, što se dokazuje ovom oslobađajućom presudom. Argumenti u presudi su ohrabrujući iz više aspekata.

Osim utvrđivanja činjenice da je ODO najprije utvrdilo kako nema razloga za službeni progon, a nakon toga opet našlo razlog, to se u narodu zove, montirani politički proces. Sud je još utvrdio opravdanost Miljkove reakcije i upućivanja poruke, jer Jovičić ne iznosi znanstveno dokazane tvrdnje o žrtvama u Jasenovcu u broju od 83.000, što je Miljak dokazao dostavivši sudu znanstvene radove na tu temu od četiri eminentna hrvatska autora; dr.sc. Stjepana Razuma, g. Igora Vukića, mr.sc. Mladena Ivezića i g. Tomislava Vukovića, gdje se dokazuje broj od najviše 3.000 umrlih.

josip miljak hčsp sp jasenovac nataša jovičić