nikola tesla

Nikola Tesla objasnio je zašto se nije nikada ženio 1924. godine u ekskluzivnoj izjavi za Galveston Daily News.

Tesla je najprije istaknuo da je žena superiornija u odnosu na muškarca, ali da je to bilo nekad. Danas je, navodi znanstvenik, takva žena nestala, a na njeno mjesto “došla je žena koja misli da je njen glavni uspjeh u životu u tome da se što više izjednači s muškarcem, odijevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste”.

“Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svijet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene natječu s muškarcima, i u mnogim slučajevima doista i uspijevaju zauzmu njihovo mjesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u zasjenak predstavlja znak propadanja civilizacije”, rekao je Tesla.

On je tada dodao da su sva postignuća muškaraca bila inspirirana i nadahnuta ljubavlju ženi, ali da su žene umjesto pobjednica postale žrtve.

“U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da postigne sve što želi. Žene prečesto zaboravljaju da ne mogu sve biti primadone i filmske zvijezde”, kaže Tesla.

Znanstvenik iz Smiljana istaknuo je i da će zbog toga naša civilizacija potonuti u stanje koje nalazimo kod pčela, mrava i drugih insekata – u kom se mužjaci bezobzirno ubijaju.

U toj matrijarhalnoj imperiji biće zavedena ženska pravila”, naveo je Tesla.

Autor: Sloboda.hr/Blic