temperature dalekovod snijeg

Od sredine dana očekuje se snijeg u Gorskome kotaru, a do večeri i u ostalim kopnenim područjima. U početku se posebice u Lici očekuje i kiša koja se može smrzavati na tlu.

Na Jadranu kiša najprije na sjevernom dijelu, potom i u Dalmaciji, češća i izraženija bit će prema kraju dana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo.

Najviša dnevna temperatura od -2 do 3 Celzijeva stupnja na kopnu te od 7 do 12 stupnjeva na obali i otocima, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

HAK: Ne krećite na put bez zimske opreme

Prema prognozi meteoalarma, na području Karlovca i Gospića očekuju se ledene kiše, snježnji pokrivač te preko 10 centimetara novog snijega.

Snijega će biti i na području Osijeka i Zagreba, gdje se očekuje nešto preko 5 centimetara. Čitatelji Indexa javljaju kako je u Osijeku već napadalo nešto snijega.

Zbog najavljenog pogoršanja vremena, kiše i snijega, HAK savjetuje vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme te da provjere stanje i spremnost vozila za dugotrajno putovanje.

Zimska služba Zagrebačkih cesta ističe kako neće biti iznenađenja jer je Služba u stanju pripravnosti, piše HRT.

I sutra snijeg

Sutra će prevladavati oblačno vrijeme, na Jadranu s kišom i lokalno izraženijim pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Na kopnu će povremeno padati snijeg, obilniji u gorskim predjelima. Očekuje se stvaranje snježnog pokrivača debljine od 5 do 20 cm, u gorju i većeg.

Oborina će biti češća u noći i ujutro, a poslijepodne i osobito navečer očekuje se postupni prestanak i sa zapada djelomično raskidanje oblaka. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni vjetar, a na Jadranu će jako i olujno jugo na sjevernom i srednjem dijelu postupno okrenuti na buru, podno Velebita s orkanskim udarima.

Najniža temperatura zraka između -6 i -1, na Jadranu od 1 do 6, a najviša od -2 do 1 na kopnu te od 7 do 12 °C na moru.

Snijeg od subote do utorka

Prema sedmodnevnoj prognozi na stranicama DHMZ-a, snijega bi trebalo biti od subote pa sve do utorka. Najniža temperatura očekuje se u ponedjeljak, kada bi ista mogla pasti na niskih -9 °C.

U srijedu i četvrtak očekuje se blaže razvedravanje, no snijeg bi opet trebao početi padati već od petka.