27.09.2015., Zagreb - Otvorenje prostorija Mosta nezavisnih lista u Smiciklasovoj ulici. Drago Prgomet.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Predstavnica Mosta nezavisnih lista Gordana Rusak izjavila je na nedavno održanom okruglom stolu GOOD inicijative za uvođenje građanskog odgoja u škole kako preopterećenost nastavnog programa ne može biti prepreka uvođenju građanskog odgoja u škole jer se taj argument nije koristio ni kod uvođenja vjeronauka u školu. Osim toga, istaknula je da bi vjeronauk kao izborni predmet trebalo u satnici planirati za prvi ili zadnji sat.

Te su dvije izjave izazvale kontroverzne među konzervativnim biračkim tijelom, pa se i nositelj liste Mosta u I. izbornoj jedinici Drago Prgomet osvrnuo na pitanje vjeronauka u hrvatskim školama. „Podupirem vjeronauk kao izborni predmet i podsjećam da je vjeronauk u Njemačkoj obavezni predmet. Osobno sam protiv bilo kakvih nametanja. Smatram da treba biti više izbornih predmeta u školama, uključujući i građanski odgoj ali ni on ne smije biti obavezan za one roditelje i učenike koji ne žele pohađati taj izborni predmet“, izjavio je Prgomet.

sloboda.hr