imigranti, frankfurt, nemačka

U Frankfurtu je preminuo 21-godišnji Igor Stanković, mladi Hrvat koji je brutalno pretučen prošli mjesec te nakon toga pao u komu iz koje se nažalost nije probudio.

Igor je inače živio i radio u Mainzu, a 18. studenog s prijateljima je otišao u izlazak u Frankfurt. Na povratku iz noćnog izlaska posvađao se s prijateljima i odlučio ostati sjediti na klupi na tamošnjem glavnom kolodvoru.

Prijatelji su se nakon nekog vremena vratili po njega, ali Igora nije bilo.

Dva dana kasnije njegovi roditelji prijavili su nestanak u Grubišnom Polju. Nestanak je prijavila i tvrtka za koju je radio u Mainzu. Igor se naime nije javljao na mobitel niti se pojavljivao na radnom mjestu.

Počela je istraga u sklopu koje je policija razgovarala s mladićima koji su bili s Igorom u izlasku, a osim toga obišli su i njegov stan.

Šest dana nakon nestanka Igor je pronađen na klupici nedaleko od kolodvora. Prolaznici koji su ga pronašli bez svijesti i teško pretučenog pozvali su hitnu pomoć. Policija je ponudila nagradu od 5000 eura za informacije o počiniteljima.

Policija također navodi da su napadači podrijetlom iz Sjeverne Afrike i jugoistočne Europe, a imali su tamnu kosu i tamnu odjeću.

Izvor: Sloboda.hr/Felix Magazin