prekrasna kuća 90000 eura

Obitelj Bolumar odlučila se na ovaj neobičan način prodaje nakon što kuća nije prodana uobičajenim postupkom.

Četverosobna kuća sa 141 četvornim metrom prostora blizu španjolskog Castellona vrijedna oko 90 tisuća eura “prodana” je kupcu koji je za 10 eura, odnosno oko 75 kuna, kupio listić za lutriju. To je prva kuća u Španjolskoj prodana na taj način. ObiteljBolumar odlučila se na ovaj neobičan način prodaje nakon što kuća nije prodana na uobičajen način zbog kraha nekretninskog tržišta i cijena nekretnina u Španjolskoj, piše Local, a prenosi Večernji.

– Kada smo objavili oglas za prodaju kuće, pojavilo se nekoliko kupaca, ali banke im nisu htjele dati kredit – kazao je 35-godišnji Pepe Bolumarte dodao da su preko oglasa za kuću tražili 90 tisuća eura. Kada im taj način nije uspio, odlučili su da je prodaju preko lutrije.

Trebalo im je više od godinu dana borbe s birokracijom da bi organizirali lutriju za prodaju kuće, ali zadnjeg dana u ožujku izvlačenje se održalo. Kuća je ponuđena preko stranice lotohome.este su listiće kupili mnogi iz Španjolske i inozemstva. – Za samo 10 eura netko je dobio kuću u savršenom stanju i više neće morati platiti niti centa jer su svi troškovi uključeni – rekao je Bolumar.

Dobili oko 100 tisuća eura

Obitelj je izračunala da je putem lutrije dobila “cijenu” od 90 tisuća eura, koliko su tražili kada su je prodavali preko oglasa, i još zaradila10 tisuća eura kada su podmirili sve troškove, no sada su dobili ponude da budu konzultanti drugim ljudima koji preko lutrije žele prodati svoje nekretnine. – Mi smo ovo prvi napravili u Španjolskoj, no mislim da će i drugi od toga imati koristi – kaže Boumar koji smatra da je taj način prodaje dobar i za prodavatelja, kao i za dobitnika lutrije.

Guardian piše da su listiće prodavali u kiosku u Valenciji, ali i preko interneta. Kada se vijest proširila i društvenim mrežama, prodali su 32 tisuće listića, većinom u Španjolskoj, ali i u Australiji i Kanadi, SAD-u, Velikoj Britaniji. – Zaradili smo manje nego što se čini. Nismo dobili 320 tisuća eura jer smo morali pokriti sve troškove koje smo imali posljednjih 12 mjeseci – kazao je Pepe Boumar Guardianu i objasnio da su morali pokriti troškove reklame, servera i održavanja internetske stranice. Obitelj će pokriti i sve troškove poreza i drugih nameta kod predaje kuće sretnom dobitniku.