stipe petrina

Koalicija stranaka HKDU, ND i HDS donijela je odluku o ukidanju svake potpore Stipi Petrini te odluku o izlasku na izbore u 9. i 10. izbornoj jedinici sa svojom listom.

Naime Stipe Petrina je prilikom sučeljavanja kandidata u 9. izbornoj jedinici na pitanje cijeni li više Franju Tuđmana ili Josipa Broza Tita odgovorio „Tuđman je bio loš čovjek u dobrom vremenu, a Tito dobar čovjek u lošem vremenu i njemu trebamo zahvaliti za stvaranje temelja današnje hrvatske države pa zato izričito kažem, Tito!“

Iz koalicije HKDU, HDS i ND priopćavaju kako imaju jasan stav o tom pitanju te drže da se zločince nikako ne može hvaliti, a pogotovo im ne davati i zasluge. “Počasni predsjednik HKDU-a dr. Marko Veselica je radi svojih političkih stavova u komunističkim zatvorima proveo više od 12 godina, a u bivšoj Jugoslaviji bilo je više od 150.000 političkih zatvorenika. Genocid koji se pod Titom zbivao na samom kraju drugoga svjetskog rata nezapamćen je u Hrvatskoj povijesti”, tvrdi koalicija.

“Stipe Petrina je svojim izjavama i odlukama pokazao jasne znakove političkog hedonizma te je odlučio izmijeniti donedavne vlastite stavove i mišljenje u namjeri da dođe do saborske fotelje. Dogovor sa donedavnim političkim neistomišljenicima MOST-om samo je dodatan pokazatelj njihove političke stabilnosti i vjerodostojnosti. Hrvatski politika se mora okrenuti moralnim, duhovnim i etičkim načelima kako bi se ostvarila istinska promjena u našem društvu”, priopćavaju iz te koalicije.

Izvor: Sloboda.hr
Foto: Fah