gfgdshdasfh

Na konferenciji za novinare bit će predstavljena inicijativa ‘Ne damo naše autoceste’ u povodu najave početka prikupljanja potpisa građana za raspisivanje referenduma protiv davanja autocesta u koncesiju.

Inicijativu ‘Ne damo naše autoceste!’ pokrenuli su dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta), sedam organizacija civilnog društva (Mreža mladih Hrvatske, Pravo na grad, Zelena akcija, GONG, Centar za mirovne studije, Savez udruga Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju) i pet sindikalnih središnjica (NHS, HURS, Matica hrvatskih sindikata, SSSH i URSH.

LIKE ako si protiv prodaje autocesta!

Podsjetimo, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić podnio je neopozivu ostavku u Stručnom savjetu za monetizaciju javnog duga vezano za društva Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb. Stanić je izjavio kako je nakon nekoliko prijedloga da se odustane od monetizacije putem koncesije za autoceste, jer to smatra najnepovoljnijim rješenjem, bez obrazloženja ostao bez informacija o tijeku priprema za monetizaciju.

Izvor: HRT
Foto: novilist.hr