6682_0

Predsjednik Europskog Židovskog Kongresa izjavio je da je europska demokracija previše tolerantna prema zabrani navodnog ponovnog rađanja fašizma.

“Demokracija u današnjem obliku podcjenjuje prava, slobode i sigurnost većine Europljana. Odsutnost bilo kakvog prikladnog legalnog temelja nije jedini uzrok ovoj situaciji.” Moshe Kantor, na međunarodnoj sjednici “Neo-fašizam u Europi: 70 godina kasnije” u St. Petersburgu, rekao je da su ruke europskih vlasti vezane modernim neograničenim interpretacijama tolerancije.

Moshe Kantor rekao je da neo-nacističke i ultra-nacionalističke sile iz političkih stranaka u europskim zemljama zauzimaju mjesta u nacionalnim parlamentima, uz potporu desničarskih simpatizera.

Prije svega, naravno, naveo je Mađarsku i Grčku kao zemlje s “klasičnim neo-nacističkim strankama koje koriste zloglasne simbole i retoriku, kao i javne marševe i pozive na akcije protiv imigranata općenito, te Židova i Roma posebno”.

“Naša odgovornost, kao potomaka onih koji su stradali, mora nas učiniti dovoljno jakom da podignemo zastavu sigurnosti na putu fašista,” dodao je Kantor. “Europljani su bili nesposobni to učiniti na početku 20. stoljeća. Hoćemo li mi biti sposobni izbjeći pogreške koji su oni napravili? Taj cilj nije nimalo jednostavan.”

“Paradoksalno, glavne paradigme i barijere za dostizanje toga su temeljne europske vrijednosti – demokracija i tolerancija,” zaključio je Kantor.

Drugim riječima, poruka iz St. Petersburga jest da trebali bi biti tolerantni prema homoseksualnosti, pedofiliji, pornografiji i svim oblicima seksualnih devijacija, tolerantni prema imigrantima silovateljima i ubojicama. No, prema onima koji se imalo protive toj “toleranciji”, prema njima ne smije biti nikakve tolerancije.

Autor: Sloboda.hr/Portal Pandora
Foto: eurojewcong.org